Férfiaknál a WSC, nőknél az UTE nyerte a curling csapatbajnokságot Kamaraerdőn

Végetért a Kamaraerdei csarnokban hetek óta tartó Curling Országos Csapatbaknokság. A verseny női legjobbja az UTE Bálnák csapata lett, férfiak közül pedig a WSC I. lett az elős. Előbbiek a második döntő mérkőzésen 7-5-re legyőzték a WSC női csapatát, míg utóbbiak 9-6-ra nyertek a Cool Jégfarkasok ellen.

Hétvégén a női és a férfi "A" liga csapatai foglalták el a Kamaraerdei Curling Klubot. Pénteken az alapszakasz utolsó mérkőzései zajlottak, szombatra kialakul a nemenkénti legjobb négy mezőnye. A döntő mérkőzésekre mindkét nemnél vasárnap került sor. A férfiaknál a WSC I., a nőknél pedig a címvédő UTE Bálnák együttese nyerte a vasárnap befejeződött csapatbajnokságot.

A magyar szövetség hétfői tájékoztatása szerint a WSC a címvédő COOL Jégfarkasok ellen diadalmaskodott a két győzelemig tartó döntőben, mivel előbb 8-4-re, majd 9-6-ra verte ellenfelét. A nőknél két mérkőzés szintén elegendő volt az UTE sikeréhez, a címvédő két 7-5-ös sikerrel múlta felül a WSC Nők csapatát. A férfiaknál az FTC End Hunters, a nőknél pedig az FTC Jégmadarak szerezte meg a bronzérmet.
A bajnokcsapatok sikerükkel biztosították helyüket az idei Európa-bajnokságon. A dániai kontinensviadalon a Palancsa Dorottya, Miklai Henrietta, Kalocsai Vera, Sándor Nikolett, Nagy Tímea összetételű UTE az A csoportban, míg a Nagy György, Kiss Zsolt, Balázs Dávid, Czermann Kristóf és Bodor Gábor alkotta WSC a B csoportban szerepel majd.

MTI/Újbuda

Férfiaknál a WSC, nőknél az UTE nyerte a curling csapatbajnokságot Kamaraerdőn

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA